Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto van gort met venkel en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1262 Risotto Van Gort Met Venkel En Ricotta

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Spaanse peper
  • 300 g Gort
  • 300 g Venkelknol
  • 200 g Ricotta
  • 150 g Winterpostelein

In Huis

  • 1000 ml Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met 1 liter water op het vuur en laat de groentebouillonblokjes hierin oplossen.
  2. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snij 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes van ca. ½ cm. Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
  3. Snij 1 venkelknol in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snij ook in kleine blokjes van ca. ½ cm. Snij de andere venkelknol ook doormidden, haal de harde kern eruit en snij deze in dunne plakken van ca. ½ cm. Bestrooi beide met een beetje zout en peper en zet weg.
  4. Zet een andere pan met dikke bodem op het vuur en verhit hierin 4 el olijfolie. Fruit hierin de sjalot snippers even aan. Voeg dan de bleekselderij en de venkel toe en fruit deze ook even aan tot alles glazig en zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en fruit ook even mee.
  6. Voeg dan de gort toe en roerbak deze ook ca. 5 minuten mee.
  7. Zet intussen een grillpan op het vuur en laat heet worden met 1 el zonnebloemolie erin. Leg de plakken venkel naast elkaar in de grillpan en grill ze tot ze bruine strepen hebben en een beetje zacht zijn geworden. (Als je geen grillpan hebt kan je de plakken venkel ook bakken in een koekenpan.) Leg de plakken die klaar zijn op een bord en houd warm onder wat aluminimum folie.
  8. Haal de risotto van het vuur als hij klaar is en roer er de ricotta door. Dien op met de gegrilde venkel en de winterpostelein – het is lekker om die er een beetje door te roeren op je bord, maar je kan hem ook als sla erbij maken met wat dressing.
  9. Tip: Overgebleven ricotta kan in de salade of op een boterham met peper/zout en tomaat of komkommer. <br>Voeg dan 750 bouillon toe aan de pan met gort en groenten en breng weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende ca. 25 à 30 minuten zachtjes pruttelen. Check af en toe of het niet droogkookt, voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Let op: gort heeft van nature meer bite dan rijst!