Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roerei met gekruide kastanjechampignons, aardpeer en groene kruidenolie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
BOON chiliburger met salade en brood recept | Maaltijdboxen recept

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram aardpeer
  • 20 gram peterselie
  • 1 stuks sjalot
  • 400 gram kastanjechampignons

In Huis

  • 2 stuks citroen
  • 4 takjes tijm
  • 40 gram boter
  • 20 gram basilicum
  • 20 gram dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 6 stuks eieren
  • 2 el melk
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Pers de helft van de citroen(en).
  2. Vul een kom met water en meng met het citroensap. Schil de aardperen met een dunschiller, snij overlangs in 1 centimeter dikke plakken. Leg de plakken in de kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen
  3. Schep de aardperen uit de kom in een ovenschaal. Voeg de tijm, het sap van de andere helft van de citroen(en), 3 eetlepels water wat zout en peper toe. Schep alles door elkaar en verdeel de plakken aardpeer over de bodem van de schaal. Verdeel er de helft van de boter over.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40-45 minuten in de oven tot de aardpeer gaar is.
  5. Maak terwijl de aardperen in de oven staan de kruidenolie. Hak de peterselie, basilicum en dragon grof en doe in de huishoudmachine/blender. Snij de knoflook in plakjes en voeg toe aan de kruiden, samen met de olie. Draai tot een fijne kruidenolie.
  6. Maak de champignons. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan. Snipper de sjalot en bak tot hij glazig wordt. Snij de champignons in stukken en voeg bij de sjalot. Bak samen tot de champignons bruine randjes krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Roer de eieren los met de melk en wat peper en zout. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Niet te heet, want de boter mag niet bruin worden. Schenk de losgeklopte eieren in de koekenpan en laat een beetje stollen. Roer met een houten lepel steeds de gestolde delen los tot al het ei enigszins gestold is. Bestrooi met peper en zout.
  8. Haal de aardperen uit de oven en besprenkel met wat kruidenolie.
  9. Serveer het roerei met de champignons en de aardperen.