Uw wijzigingen worden verwerkt

Roerei met gekruide paddenstoelen, aardpeer en groene kruidenolie

Roerei met gekruide paddenstoelen, aardpeer en groene kruidenolie
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Aardpeer (g)125250375500
Paddenstoelen (bakje(s))0,511,52
Ui (stuk(s))0,50,511
Eieren (stuk(s))1,534,56
Citroen (stuk(s))0,511,52
Tijm (takje(s))1234
Boter (g)10203040
Melk (el)0,511,52
Basilicum (g)5101520
Peterselie (g)5101520
Dragon (g)5101520
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Olijfolie (ml)5075125150
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)


Download PDF

Voor de aardperen: 2 citroenen, 4 takjes tijm, 20g boter, peper, zout
Voor de paddenstoelen: 20g boter
Voor het roerei: 2 el melk of room
Voor de kruidenolie: 20 g basilicum, 20 g peterselie, 20 g dragon, 1 teentje knoflook, Ca.150 ml olijfolie 

  • Verwarm de oven voor op 220 C. Pers 1 citroen.
  • Vul een kom met water en meng met het citroensap. Schil de aardperen met een dunschiller, snijd ze overlangs in 1 centimeter dikke plakken. Leg de plakken in de kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen
  • Schep de aardperen uit de kom in een ovenschaal. Voeg de tijm, het sap van de tweede citroen, 3 eetlepels water wat zout en peper toe. Schep alles door elkaar en verdeel de plakken aardpeer over de bodem van de schaal. Verdeel er de boter over.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40-45 minuten in de oven tot de aardpeer gaar is. 
  • Maak terwijl de aardperen in de oven staan de kruidenolie. Hak alle kruiden grof en doe in de huishoudmachine. Snijd de knoflook in plakjes en voeg toe aan de kruiden, samen met de olie. Draai tot een fijne kruidenolie.
  • Maak de paddenstoelen. Verhit de boter in een koekenpan. Snipper de ui en bak tot hij glazig wordt. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg toe aan de uien. Bak samen tot de paddenstoelen bruine randjes krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de eieren los met de melk en wat peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan. Niet te heet want de boter mag niet bruin worden. Schenk de losgeklopte eieren in de koekenpan en laat een beetje stollen. Roer met een houten lepel steeds de gestolde delen los tot al het ei enigszins gestold is. Bestrooi met peper en zout.
  • Haal de aardperen uit de oven en besprenkel met wat kruidenolie.
  • Serveer het roerei met de paddenstoelen en de aardperen.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat