Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roti met palmkool, yacon en sweet dumpling

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) sweet dumpling pompoen
  • 250 g yaconwortel
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 bakje(s) specerijenmengsel
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g palmkool
  • 2 stuk(s) roti-vellen

In Huis

  • 3 teentje(s) knoflook
  • olie om te bakken
  • 400 ml water
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenmengsel zit per bakje (let op, de 4p krat heeft 2 bakjes): 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 el kerriepoeder.
  2. Kook de eieren hard in ca. 7 min. Laat schrikken onder koud water en pel.
  3. Spoel de pompoen af onder koud water, snij in 6-en of 8-en en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij (met schil!) in blokjes. Schil de yacon en snij in blokjes.
  4. Snipper de rode uien. Hak de knoflook fijn.
  5. 4. Verhit wat olie in een afgedekte wok of hapjespan en bak de rode uien in ca. 10 min dan totdat ze goudbruin zijn. Roer de knoflook erdoor en bak ca. 1 min mee. Roer het specerijenmengsel erdoor. Voeg de tomatenpuree (1 el bij 4p) toe en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het mengsel niet verbrandt!
  6. 5. Schep de pompoen en yacon erdoor en roerbak even mee. Schenk er het water bij, zodat het geheel (deels) onder staat. Breng aan de kook. Roer voorzichtig door en laat ca. 6 minuten sudderen totdat de pompoen en yacon bijna gaar zijn, met de deksel op de pan.
  7. 6. Spoel de palmkoolbladeren af onder koud water en verwijder de nerf. Snij de palmkool in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare groenten, samen met flink wat zout en wat peper en kook nog ca. 6 minuten totdat de palmkool beetgaar is.
  8. 7. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron).
  9. 8. Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.