Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Runder-lamsburger met knolselderij-winterpostelein-raapsteel stamp

  • Totale tijd minuten
2194 Runderlamsburger Met Knolselderijwinterposteleinraapsteel Stamp

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Runder-lamsburger
  • 800 g Aardappelen
  • 800 g Knolselderij
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 1 zakje(s) Postelein

In Huis

  • om te bakken Olie
  • klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • scheutje(s) Melk
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de knolselderij. Snij de wortels en grove delen eraf met een groot mes en snij dan in een aantal parten. Schil de parten en snij dan in stukken.
  2. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels en knolselderij in een beetje water met zout gaar in circa 15 minuten.
  3. Snij de worteltjes van de raapsteel en hak dan de steel en het blad grof. Hak ook de postelein grof. Was al het bladgroen met behulp van een slacentrifuge.
  4. Verhit in een koekenpan een klontje boter met wat olie. Bak als de boter gestopt is met bruisen de burgers aan beide zijden bruin. Draai het vuur lager en laat verder garen.
  5. Stamp de knolselderij samen met een klontje boter en een scheutje melk tot een grove puree. Maak op smaak met peper en zout en roer de bladgroentes er doorheen.
  6. Serveer met de runder-lamsburgers (deze hoeven niet door en door gaar, rose is lekker!).