Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Salade van warme pompoen en kikkererwten met een yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 750 g Pompoen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 el Koriander
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Kaneel
  • 2 el Olie
  • 4 el Yoghurt
  • 3 el Limoensap
  • 250 g Kikkererwten
  • 2 el Water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Maak de pompoen schoon, schil en snij in blokjes van ca. 3 cm. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander grof.
  3. Doe de pompoen in een schaal met 1 teentje geperste knoflook, piment, kaneel en de olie en meng goed door elkaar. Leg de pompoen op de ovenplaat en bak in ca. 20 minuten gaar. Controleer tussen door of het niet te hard gaat. Het is een beetje afhankelijk van de soort pompoen en hoe groot de blokjes zijn uitgevallen.
  4. Wrijf 1 teentje knoflook samen met zout in een vijzel tot een pasta.
  5. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de knoflookpasta, limoensap en het water. Meng ui en koriander met de kikkererwten en schep hier de de geroosterde pompoen door. Controleer op peper en zout.
  6. Serveer met de yoghurtsaus.