Uw wijzigingen worden verwerkt

Sambal van eieren .

Sambal van eieren .
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Eieren (stuk(s))1234
Bruine basterdsuiker (tl)0,81,52,33
Plantaardige olie (el)0,511,52
Ui (stuk(s))0,30,50,81
Knoflook (teentje(s))0,81,52,33
Gember (cm)0,511,52
Tomatenpuree (el)0,30,50,81
Sambal oelek (tl)0,511,52
Trassi (tl)0,30,50,81
Heet water (ml)63125188250
Gekookte rijst (g)13253850


Download PDF
4 personen – vegetarisch bijgerecht Bereidingstijd – 30 minuten Uit De Krat  Kook de eieren hard ca. 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de eieren en leg weg. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze lichtbruin is. Voeg de knoflook, gember, sambal, trassi, suiker en tomatenpuree door en bak 3 minuten mee. Schenk er vervolgens 3 deciliter kokend water bij. Laat alles even doorkoken en roer er daarna de santen door. Temper de het vuur. Leg de eieren in de saus en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met gekookte rijst. Combineert goed met de Surinaamse snijbonen en de massala boulanger.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat