Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Schelvis-burrito met chilipeper en limoen-yoghurtsaus

Vis

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 4 filet(s) schelvis
  • 4 el yoghurt

In Huis

  • 250 g tomaat
  • 8 stuk(s) tortilla
  • 1 stuk(s) avocado
  • 1 bakje(s) sla
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 tl gedroogde rode peper
  • 80 ml citroensap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 6 el mayonaise
  • 2 el korianderblad
  • 1 el limoensap
  • 2 tl limoenrasp
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook, snijd de tomaatjes in stukken en de avocado in plakjes.
  2. Maak een marinade. Doe gedroogde peper, citroensap, knoflook, olijfolie, suiker, zout, peper in een kom en meng tot een dressing.
  3. Leg de visfilets op een bord en schenk er de helft van de marinade over. Laat 5 minuten marineren.
  4. Schenk de andere helft van de marinade over de tomaatjes en avocado.
  5. Maak de yoghurtsaus. Hak wat verse koriander en meng met de limoenrasp, limoensap, korianderblad, mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis 2-3 minuten aan elke kant tot net aan gaar.
  7. Bereid de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Beleg de tortilla’s met wat sla, de tomaatjes, avocado en een stuk vis. Bestrooi met nog wat korianderblad.
  9. Serveer met de yoghurtsaus en een partje limoen.
  10. Voor de marinade: 1 tl gedroogde rode peper, 80ml citroensap, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 2 tl suiker Voor de yoghurtsaus: 6 el mayonaise, 2 teentjes knoflook, 2 el korianderblad, 1 el limoensap, 2 tl limoenrasp