Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Schnitzel alla Pizzaiola met aubergine, tomaat en basilicum

Varken

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Varkensschnitzel
  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 4 takje(s) Basilicum
  • 1 bol(len) Mozzarella

In Huis

  • 150 ml Rode wijn
  • 3 el Rode wijnazijn
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 225 g Tomatenstukjes
  • 4 el Bloem
  • 25 g Boter
  • 4 el Bouillon
  • 4 tl Oregano
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bestrooi het vlees met peper, zout en oregano. Schenk de wijn erover en laat 1 uur marineren.
  2. Snij de aubergine in ronde plakjes van ca. 3 mm dik. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Laat liggen zodat het vocht er uit kan trekken.
  3. Halveer de tomaatjes. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes enkele seconden aan. Voeg de tomaten en de helft van de basilicum toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. De saus die onderin de pan ontstaat, moet een beetje indikken.
  4. Dep de aubergines zodat je wat zout verwijdert. Doe wat olie in een heel hete koekenpan en bak de aubergines om en om bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal. Breng op smaak met peper en azijn. Schep de tomatensaus er in kleine schepjes op en bestrooi met nog wat verse blaadjes basilicum. Zet weg tot gebruik.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de gepelde tomaten (uit blik). Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook zachtjes enkele seconden aan. Voeg de gepureerde tomaat toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Haal de schnitzels er even doorheen en schud het overtollige bloem er af. Verhit 2 el olijfolie en de boter in een grote koekenpan. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Bak ze kort aan. Ze hoeven alleen dicht te schroeien. Voeg de tomatensaus toe en laat 30 seconden koken. Voeg de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur lager en laat 5-7 minuten sudderen.
  7. Leg het vlees met saus in een ovenschaal. Schraap aanbaksels uit de pan los met 2 eetlepels water en laat inkoken. Schep over de schnitzels. Snij de mozzarella in heel dunne plakjes en beleg het vlees er mee. Bestrooi met wat oregano. Schuif ca. 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  8. <br>Let op: het vlees moet 1 uur marineren.