Uw wijzigingen worden verwerkt

Schol met Indische smaak, aardappelpuree en sperziebonen

Schol met Indische smaak, aardappelpuree en sperziebonen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Aardappelen (kilo)0,30,50,81
Uien (stuk(s))11,52,53
Koolvis (filet(s))1234
Sperziebonen (g)125250375500
Tomaten (stuk(s))0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Olie om te bakken (el)1234
Witte wijn (ml)4075115150
Donkere basterdsuiker (el)0,511,52
Ketjap manis (el)0,81,52,33
Sambal oelek (tl)0,30,50,751
Korianderpoeder (tl)0,30,50,751
Roomboter (g)7,5152530
Melk (ml)3875113150
Nootmuskaat ()
Peper en zout ()


Download PDF
  • 1.Verwarm de oven voor op 200 C.
  • 2. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Pel 1 teentje van de knoflook. Kook de aardappelen samen met de knoflook helemaal gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
  • 3. Maak in de tussentijd de ketjapsaus: Pel 2 van de uien en snijd in halve ringen. Pel en snipper het laatste teentje knoflook. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien samen met de knoflook lichtbruin. Blus af met de witte wijn. Voeg de basterdsuiker, ketjap en sambal toe. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur dan uit.
  • 4. Doe de helft van de ketjapsaus in een vuurvaste schaal. Leg de stukken vis erop. Verdeel de rest van de ketjapsaus over de vis. Zet de schaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • 5. Haal de sperzieboontjes af en breek doormidden. Blancheer in een pan met kokend water en wat zout tot beetgaar. Laat uitlekken.
  • 6. Snipper de laatste ui. Verhit 2 eetlepels van de plantaardige olie in een koekenpan. Bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg het korianderpoeder toe en schep om.
  • 7. Snijd de tomaten in kwarten en leg bij de ui. Voeg 4 eetlepels water of groentebouillon toe. Laat zachtjes stoven tot de tomaten een beetje beginnen te rimpelen. Leg de snijbonen er tussen en laat samen nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8. Giet de aardappels af en stamp met wat melk en boter tot een lekkere puree. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Serveer de puree met de vis in ketjapsaus en de boontjes.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat