Uw wijzigingen worden verwerkt

Scholfilet met kappertjes en een bloemkool-dragon-kikkererwtensalade

Scholfilet met kappertjes en een bloemkool-dragon-kikkererwtensalade
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kikkererwten (blikje(s))0,511,52
Bloemkool (g)200400600800
Rode ui (stuk(s))0,250,50,751
Boerenkool (g)75150225300
Dragon (g)2,557,510
Peterselie (g)5101520
Citroensap (el)0,511,52
Scholfilet (stuk(s))1234
Kappertjes (g)10203040

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (besprenkelen) (el)0,10,30,40,5
Paprikapoeder (tl)0,511,52
Komijnpoeder (tl)0,10,30,40,5
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Olijfolie (extra vierge) (el)1234
Boter (klont(en))0,511,52
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt vaker boerenkool en citroen nodig.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op voor de boerenkool.
  • 2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Hussel in een kom met de olijfolie, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Spreid uit op een vel bakpapier en schuif in de oven voor ca. 30 minuten. Hussel ze halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • 3. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en snij de stronken in stukjes. Snij de rode ui in acht parten. Hussel de bloemkool en ui om met een scheut olijfolie, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif bij de kikkererwten in de oven voor ca. 25 minuten totdat alles gaar is.
  • 4. Verwijder de nerf van het boerenkoolblad. Snij het blad in grove stukken en blancheer ca. 5 min. Check of het zacht is. Hak de dragon en peterselie fijn.
  • 5. Maak de dressing. Pers de citroen en knoflook boven een grote kom en meng samen met de olijfolie extra vierge en zout en peper naar smaak. Voeg de gare groenten, verse kruiden en kikkererwten toe en meng goed.
  • 6. Bak de vis in een goeie klont boter in een steelpan gaar en rondom bruin. Haal uit de pan en bedek met aluminiumfolie om warm te houden. Doe nog een klont boter in de pan. Voeg als de boter lichtbruin is de kappertjes toe en haal direct van het vuur. Doe bij de vis.
  • 7. Serveer de vis en kappertjes met de salade.
  • Tip: je kunt ook de dikke stelen van het bloemkoolblad in repen snijden en bij de roosjes en stronkjes in de oven doen!

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat