Uw wijzigingen worden verwerkt

Scholletje met bloemkool-aardappelpuree en gesmoorde palmkool

 Scholletje met bloemkool-aardappelpuree en gesmoorde palmkool
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Ui (stuk(s))0,250,50,751
Bloemkool (g)150300450600
Kruimige aardappelen (g)125250375500
Palmkool (g)100200300400
Tomaten (stuk(s))0,511,52
Bieslook (g)47,51115
Scholfilet (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Boter (klont(en))0,511,52
Olie (om te bakken)
Melk (ml)50100150200
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Citroen (naar smaak)


Download PDF
  • Je hebt deze week vaker ui en tomaat nodig.
  • 1. Snipper de ui. Fruit de helft daarvan zachtjes in een goede klont boter en wat olie in een afdekbare pan met dikke bodem (voor de puree).
  • 2. Snij de stronk en roosjes van de bloemkool in stukjes. Schil de aardappel en snij die in net kleinere stukjes. Voeg beide bij de ui en bak zachtjes even mee zonder dat het kleurt. Voeg zout en peper toe en blus af met de melk. Dek af en laat in 15 minuten gaar stoven.
  • 3. Snij met een groot scherp mes de nerven uit de palmkool bladeren en snij het blad in reepjes.
  • 4. Fruit de andere helft van de ui in een wok. Snij intussen de knoflook en de tomaten in stukjes. Voeg de knoflook en de palmkool bij de ui en bak een minuutje aan. Voeg de tomaten toe, dek af en laat in 10-15 minuten gaar smoren. Breng op smaak met citroen, peper en zout.
  • 5. Stamp de aardappel en bloemkool tot een puree. Knip de bieslook erin en breng op smaak met peper en zout.
  • 6. Dep de scholletjes droog. Bestrooi met zout en peper. Verhit een klont boter met wat olie in een koekenpan. Bak als de boter gestopt is met bruisen en wat bruin wordt de scholletjes kort aan elke zijde bruin en gaar.
  • 7. Serveer met de puree en palmkool.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat