Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Shakshuka met venkel, courgette en prei

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Shakshuka met venkel, courgette en prei | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks venkel
  • 4 stuks eieren
  • 8 sneetjes levain blond batard

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 2 teen knoflook
  • mespunt chilivlokjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 400 ml passata
  • naar smaak peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en knoflook. Fruit zachtjes glazig.
  2. Snijd de courgette en prei in halve plakjes van 1 cm dikte. Snijd de venkel in kleine stukjes Voeg de ras el hanout en venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg gepelde tomaten en de passata toe . Breng op smaak peper en zout en breng aan de kook.
  3. Laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg de courgette toe en breng weer aan de kook.
  4. Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
  5. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
  6. Strooi er wat peterselie overheen. Serveer met brood.