Uw wijzigingen worden verwerkt

Snelle moussaka met lams-kalfsgehakt en oude kaas

Snelle moussaka met lams-kalfsgehakt en oude kaas
Bereidingstijd: 50 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rode ui (stuk(s))0,30,50,751
Lams-kalfsgehakt (g)100200300400
Aubergine (stuk(s))0,511,52
Tomatenblokjes (blikje(s))0,30,50,751
Aardappelen vastkokend (g)200400600800
Oude kaas (g)255075100
Ricotta (g)75125200250
Sla (zakje(s))1111

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teen)0,511,52
Olie om te bakken ()
Zout (tl)0,10,30,40,5
Gedroogde oregano (tl)0,511,52
Suiker (optioneel)
Sla dressing (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt vaker ui nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op voor de aardappels.
  • 2. Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Breng op smaak met het zout (1/2 tl bij 4p) en de oregano. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten goudbruin.
  • 3. Snij intussen de aubergine in blokjes. Voeg toe en bak net zo lang tot ze wat zacht zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
  • 4. Schil de aardappel en snij in dunne schijfjes. Kook in 7 minuten beetgaar en giet af.
  • 5. Rasp de kaas. Meng de ricotta bij de gehaktsaus en breng op smaak met indien nodig nog wat zout, peper en evt. een klein schepje suiker.
  • 6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop de helft van het aubergine-gehaktmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met de kaas. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi korstje op zit.
  • 7. Maak in de tussentijd een dressing naar smaak en meng met de sla.
  • 8. Serveer de sla bij de moussaka.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat