Uw wijzigingen worden verwerkt

Snelle moussaka met lams-kalfsgehakt en oude kaas

  • Let op je hebt vaker ui nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op voor de aardappels.
  • 2. Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Breng op smaak met het zout (1/2 tl bij 4p) en de oregano. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten goudbruin.
  • 3. Snij intussen de aubergine in blokjes. Voeg toe en bak net zo lang tot ze wat zacht zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
  • 4. Schil de aardappel en snij in dunne schijfjes. Kook in 7 minuten beetgaar en giet af.
  • 5. Rasp de kaas. Meng de ricotta bij de gehaktsaus en breng op smaak met indien nodig nog wat zout, peper en evt. een klein schepje suiker.
  • 6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop de helft van het aubergine-gehaktmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met de kaas. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi korstje op zit.
  • 7. Maak in de tussentijd een dressing naar smaak en meng met de sla.
  • 8. Serveer de sla bij de moussaka.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat