Uw wijzigingen worden verwerkt

Snelle rendang met rijst en atjar

Snelle rendang met rijst en atjar
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Runderreepjes (g)100200300400
Witte rijst (g)75150225300
Komkommer (stuk(s))0,250,50,751
Winterpeen (g)50100150200
Gember + Rode peper (el)0,250,250,50,5
Spitskool (g)100200300400
Rendang Boemboe (zakje(s))0,50,511
Olie (el)1122
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Citroen (stuk(s))0,250,50,751
Honing (el)0,250,250,50,5
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Zet de rijst op in koud water en kook gaar volgens instructie op de verpakking. 
  • Schil de komkommer en snij ze in dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf. Schil de wortel en rasp deze. Rasp ook een ½ el gember. 
  • Snij een klein teentje knoflook heel fijn of m.b.v. een knoflookpers. Voeg 2 el olie, 3 el citroensap, ½ el honing (of een beetje suiker), ½ el geraspte gember, peper en zout toe aan wortel en komkommer. (NB als je sesamolie hebt, doen dan 1 el gewone olie en 1 el sesamolie).
  • Zet de atjar weg zodat het zacht kan worden allemaal. Het is het lekkerst als je dit echt een half uur laat staan en af en toe doorroert. 
  • Neem nu circa 400 gram van de spitskool en snij deze in dunne reepjes. 
  • Negeer instructie op de verpakking van de boemboe want wij doen snelle rendang! 
  • Zet de boemboe op in een pannetje met een klein scheutje water en warm langzaam op. 
  • Zet een wok met 2 el (zonnebloem)olie en maak de olie goed heet. Doe de spitskool erbij en wok deze tot er bruine randjes komen. Maak op smaak met peper en zout, haal uit de pan en houdt warm. 
  • Als de atjar lang genoeg heeft gestaan begin je met het vlees. 
  • Veeg hiervoor de spitskool-pan af met keukenpapier en voeg weer 2 el olie toe. Maak de olie flink heet en bak de biefstuk reepjes, zo nodig in 2 of 3 fases, snel mooi bruin. Zet het vuur uit en dek niet af, want het vlees mag niet doorgaren. 
  • Doe op het laatst de warme boemboe bij de biefstuk en serveer direct met de rijst, de atjar en spitskool. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat