Uw wijzigingen worden verwerkt

Soupe au pistou

Soupe au pistou
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Courgette (g)125250375500
Tomaten (g)2505007501000
Sperziebonen (g)125250375500
Witte bonen (blikje(s))0,511,52
Basilicum (bos(sen))0,50,511
Vermicelli (g)50100150200
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Olijfolie (scheutje(s))
Groentebouillon (blokje(s))0,511,52
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Zet een pan op met 1 liter water en 2 blokjes bouillon en breng aan de kook.
  • Laat ondertussen de bonen even uitlekken en prepareer de groenten (zie ingrediĆ«ntenlijst). 
  • Als de bouillon kookt en de blokjes zijn opgelost voeg je alle groenten en de witte bonen toe en laat 20 minuten koken. 
  • Voeg dan de vermicelli toe en kook nog zo lang tot die gaar is (volgens verpakking). 
  • Maak ondertussen de pistou door de basilicumbladen met de knoflook te pureren of fijn te hakken en giet daarna langzaam circa 6 el olijfolie erbij. Maak op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met een flinke schep pistou en wat geraspte kaas. 

Tip: voor de stevige trek kan er nog een stukje brood bij geserveerd worden maar dit hoeft niet vanwege de bonen en vermicelli.


Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat