Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spaghetti met boerenkool en worst

Varken

  • Totale tijd minuten
1298 Spaghetti Met Palmkool En Worst

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Boerenkool
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 400 g Spaghetti
  • 150 g Geraspte kaas
  • 50 eventueel toevoegen Room

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Zet twee pannen met water en zout op, een voor de spaghetti en een voor het blancheren van de boerenkool.
  2. Was de boerenkool en snij de nerf uit elk boerenkoolblad. Snij het blad vervolgens in reepjes.
  3. Snipper de rode ui en snij de knoflook fijn.
  4. Snij de braadworst in grove plakken.
  5. Als het water kookt, blancheer je de boerenkool gedurende 7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Kook in de andere pan de spaghetti gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  7. Verwarm in een grote koekenpan of wok een scheut olie en fruit daarin de ui. Voeg als de ui wat glazig is, de knoflook en paprikapoeder toe. Roer goed om en voeg dan de worst toe.Bak totdat de worst gaar is (circa 5 minuten). Voeg nu de boerenkool toe en roer goed door. Laat op laag vuur nog even 5 minuten door pruttelen.
  8. Giet de pasta af, roer er een scheutje olijfolie door tegen het plakken en roer er dan het boerenkool-worst mengsel door. Voeg de helft van de kaas toe en roer deze mee zodat het wat smelt (roer hier eventueel nog wat room door als je dat lekker vindt).
  9. Doe de andere helft van de kaas in een schaaltje.
  10. Serveer de spaghetti met de geraspte kaas.
  11. Gebaseerd op  het recept Winterse spaghetti met palmkool uit Het Hollandse Maandkookboek van Annemieke Geerts-Chillé