Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spaghetti met kruidige pompoen-gehaktsaus en paarse boerenkool

Rund

  • Totale tijd minuten
3339 Spaghetti Met Kruidige Pompoengehaktsaus En Paarse Boerenkool

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Pompoen
  • 500 g Rundergehakt
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 blaadje(s) Salieblaadjes (gehakt)
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 150 g Paarse boerenkool
  • 300 g Spaghetti
  • 100 g Geiten-saladekaas

In Huis

  • 300 ml Kokend water
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Cayennepeper
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • mespunt Kaneel
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de pompoen met een dunschiller. Snij in parten, verwijder de zaden en snij vervolgens in kleine stukjes. Zet de waterkoker aan.
  2. 2. Bak het gehakt rul in wat olie in een soeppan met dikke bodem en voeg wat cayennepeper (of chilipoeder) toe, naar smaak.
  3. 3. Snipper intussen de ui. Snij de tenen knoflook en de salieblaadjes fijn.
  4. 4. Haal het gehakt uit de pan, zet even weg in een schaaltje, en bak in het overgebleven vet de ui en 2/3 van de knoflook en de salie. Voeg als de ui glazig is de tomatenpuree toe en laat zachtjes even meebakken. Voeg de blokjes pompoen en het kaneelpoeder toe. Bak even mee en voeg dan het kokend water toe met het halve bouillonblokje (bij 4p). Laat 10 minuutjes zachtjes afgedekt koken.
  5. 5. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti.
  6. 6. Snij de steel van de boerenkool tot aan het blad in dunne plakjes. Bak de steel met de andere 1/3 knoflook in wat olie in een wok zachtjes twee minuten aan. Snij het blad in hele fijne reepjes. Voeg toe en roerbak tot geslonken, dek af en laat gaar stoven in ca. 6 minuten. Voeg wat peper en zout toe.
  7. 7. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. 8. Maak de pompoen als die gaar is fijn met een staafmixer. Kijk of je de juiste sausdikte hebt, voeg anders nog een scheutje water toe. Meng het gehakt erdoor en breng goed op smaak met zout en peper.
  9. 9. Rasp de geitenkaas.
  10. 10. Serveer de pasta met de roergebakken boerenkool en de pompoensaus. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.
  11. <br>Let op: Je hebt vaker pompoen, geitenkaas en ui nodig deze week.