Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Speklapjes met knoflookaardappeltjes uit de oven en gebakken bloemkool

Varken

  • Totale tijd minuten
1338 Speklapjes Met Knoflookaardappeltjes Uit De Oven En Gebakken Bloemkool

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g kleine aardappelen
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 4 stuk(s) speklapje
  • 3 takje(s) tijm
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el mosterd
  • 2 el azijn
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de honing en mosterd en smeer de speklapjes in (voor de kinderen kan je dat eventueel weglaten).
  2. Was de kleine aardappels goed, dan kan je de schil er aan laten. Halveer de aardappels als ze groter zijn dan een pingpongbal.
  3. Plet de knoflook met een mes, doe deze samen met de aardappels en de helft van de tijm (je kan de takjes heel laten) in een ingevette ovenschaal en leg de speklapjes er bovenop. Zet ongeveer 40 minuten in de oven. Keer de speklapjes halverwege om. Giet een aantal keer het sausje op de bodem van de ovenschaal over de speklapjes heen.
  4. Snij intussen de droge onderkant en de bladeren van de bloemkool, maar hou de rest heel. Snij de hele bloemkool dan in grote plakken van ca. 1 cm dik. Bestrooi de plakken met wat peper en zout en rits de rest van de tijm eroverheen.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin de plakken bloemkool (een voor een of zoveel er naast elkaar in je pan past) tot ze een beetje zacht zijn en bruin beginnen te kleuren; dit duurt ongeveer 5 minuten per kant. Hou de plakken die klaar zijn warm onder wat aluminimumfolie en bak de rest van de plakken gaar.
  6. Dien de bloemkool op met de aardappeltjes en de speklapjes.