Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Speltpasta met snijbiet en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 6 el Grie naturel (feta)
  • 400 g Bright light snijbieten
  • 400 g Spelt pasta

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur.
  2. Snij de stelen van de snijbiet in stukjes en de bladeren in reepjes.
  3. Verwijder de zaad en zaadlijsten van de rode peper naar smaak en snijd in dunne halve ringetjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en smoor hierin de snijbietsteeltjes tot deze zacht zijn. Giet eventueel vocht af. Breng op smaak met wat zout.
  5. Haal de snijbiet uit de pan en zet apart.
  6. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Prak de feta alvast fijn.
  8. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en de rode peper zachtjes in minder dan 1 minuut aan. De knoflook mag niet bruin worden.
  9. Voeg de snijbietsteetljes en het nog rauwe blad toe en bak samen even tot het blad geslonken is.
  10. Giet de pasta af en schep door de snijbiet.
  11. Voeg naar smaakpeper en zout toe.
  12. Kruimel er de feta over en serveer.