Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinazie-kikkererwtballetjes met bloemkool uit de oven en yoghurtdip

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2238 Spinaziekikkererwtballetjes Met Bloemkool Uit De Oven En Yoghurtdip

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Spinazie
  • 2 blikje(s) Kikkererwten
  • 2 pakje(s) Pitabrood
  • 6 el Yoghurt

In Huis

  • 2 tl Komijnpoeder
  • tl Zout
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • Bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan op met een laagje water en zout voor de spinazie.
  2. Verwijder het blad en een stukje stronk van de bloemkool en snij in plakken van ca. 1 cm. Leg ze in een ovenschaal. Snij de helft van de ui in halve ringen en leg bij de bloemkool. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en wat komijnpoeder. Voeg 1 el water toe, dek af met folie en schuif in de oven.
  3. Was de spinazie en blancheer in het kokende water ca. 1 min (duw goed onder). Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Snipper de andere helft van de rode ui. Doe daarvan 1 el (bij 4p) in een bakje samen met de yoghurt, roer om en zet weg.
  5. Verhit in een koekenpan wat olie, fruit daarin de rest van de ui aan. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  6. Knijp de afgekoelde spinazie uit en doe in een grote mengkom.
  7. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg bij de spinazie. Voeg de ui toe als deze glazig is. Voeg 1/4 tl zout (bij 4p) toe samen met ongeveer 1 tl komijnpoeder (bij 4p) en de paprikapoeder. Maal alles fijn met de staafmixer.
  8. Haal het folie van de bloemkool en schuif terug. Leg de pitabroodjes in de oven.
  9. Bestrooi het aanrecht met bloem. Kneed het mengsel in balletjes van ongeveer een bonk (grote knikker). Rol licht door de bloem en leg op een bord.Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin (doe dit voorzichtig en voeg zo nodig steeds wat olie toe).
  10. Maak intussen het yoghurtsausje af. Voeg peper, zout, citroensap en wat paprikapoeder naar smaak toe.
  11. Serveer de balletjes in de broodjes met de yoghurtsaus en de bloemkool.