Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinazie met paneer en tomatensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 2 cm gember
  • 240 gram paneer
  • 300 gram (Nieuw Zeelandse) spinazie

In Huis

  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 takjes koriander
  • 300 g rijst
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl rode peper
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam massala
  • 100 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de salade. Snij de tomaten in stukken.
  2. Neem de helft van de uien en snij in heel dunne ringen. Leg de uien in de azijn en laat 10 minuten zachtjes marineren.
  3. Bak de mosterdzaadjes in een theelepeltje zonnebloemolie totdat ze beginnen te springen.
  4. Doe de tomaten in een schaal en bestrooi met zout en peper. Meng met het mosterdzaad. Leg de uienringen erover. Bestrooi met korianderblad.
  5. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  6. Snipper de rest van de uien. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij zeer fijn.
  7. Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1x1x2 cm. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de paneer lichtbruin. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Zet even opzij.
  9. Verhit in een koekenpan nog 2 eetlepels van de olie. Bak hierin zachtjes het komijnzaad. Voeg zodra de komijn begint te geuren de ui toe en bak 5 minuten mee.
  10. Voeg dan de knoflook, rode peper, gember, garam masala en korianderpoeder toe. Roer goed door, laat een minuutje fruiten en voeg dan de spinazie toe.
  11. Meng alles goed door elkaar en laat de spinazie slinken. Voeg dan de paneer toe en roer tot slot de room erdoor. Laat alles een minuutje doorwarmen.
  12. Serveer de spinazieschotel met de rijst en de tomatensalade.
  13. In plaats van spinazie kun je ook snijbiet gebruiken.