Uw wijzigingen worden verwerkt

Spitskool-kerrie-rozijnen schotel met hamburgers

Spitskool-kerrie-rozijnen schotel met hamburgers
Bereidingstijd: 15 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Spitskool (stuk(s))0,250,50,751
Hamburger (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rozijnen (handje(s))0,511,52
Olijfolie om te bakken ()
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Kerriepoeder (tl)0,511,52
Paprikapoeder (tl)0,250,50,751
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Wel de rozijnen in water.
  • 2. Snij de spitskool eerst in de lengte in vieren, en dan in dunne reepjes.
  • 3. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit 2 fijngesneden tenen knoflook zachtjes gedurende 1 minuut (niet bruin laten worden!). Voeg dan de spitskool, de gewelde rozijnen, de paprikapoeder en de kerriepoeder toe en roerbak even goed door. Voeg na 5 minuten een scheut water toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  • 4. Laat ongeveer 10 minuten stoven. Verhit intussen een grillpan tot hij goed heet is. Grill de hamburgers tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant.
  • 5. Schep de spitskool even goed om en breng op smaak met peper en zout. Schep op elk bord een bergje spitskool en hamburgers er op.
  • Tip: Lekker met gebakken aardappelen en/of een salade van rucola-melange.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat