Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Sticky drumsticks van de BBQ met salade van kool en radijs

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 8 stuk(s) Polderscharrelhoen drumsticks
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 1 bosje(s) Radijs
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 30 g Bruine suiker
  • 2 el Ahornsiroop
  • 50 ml Walter Abma's tomatenketchup
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • 60 ml Appelazijn
  • 200 g Mayonaise
  • 3 tl Mosterd
  • 1 el Lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el Citroensap
  • 8 plakje(s) Ontbijtspek
  • 1 tl Komijnzaad
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Meng de geperste knoflook, bruine suiker, ahornsiroop, ketchup, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en de 50 ml appelzijn en doe in een pannetje. Breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot een beetje kleverige saus in ca. 8 minuten. Laat afkoelen.
  2. Giet de saus over de drumsticks en meng goed. Laat 25 minuten marineren.
  3. Maak terwijl het vlees marineert de salade.
  4. Snij de spitskool zeer dun. Snij de radijs in dunne plakjes. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in hele dunne reepjes. Snipper de ui.
  5. Maak een dressing door de mayonaise, mosterd, basterdsuiker, 1el appelazijn, citroensap en wat peper en zout te mengen. Schep de kool, radijs, paprika en ui door elkaar. Meng met de dressing. Laat intrekken.
  6. Wikkel de drumsticks in de plakjes ontbijt spek en rooster ca. 30 minuten op een niet te hete BBQ.
  7. Bestrooi de salade met het komijnzaad en serveer bij de kip.
  8. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)