Uw wijzigingen worden verwerkt

Sticky kip met gember, limoen, palmkool en parelgort

Sticky kip met gember, limoen, palmkool en parelgort
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Parelgort (g)50100150200
Lente-ui (stuk(s))0,511,52
Kippendijenvlees (g)100200300400
Palmkool (g)75150225300
Verse gember (cm)1,52,545
Knoflook (teentje(s))11,52,53
Honing (ml)20406080
Oestersaus (el)0,511,52
Water (ml)15304560
Limoensap (el)0,250,50,751
Zonnebloemolie (om te bakken)
Zwart sesamzaad (om te garneren)


Download PDF
  • 1. Bereid de parelgort volgens gebruiksaanwijzing. 
  • 2. Snij de lente-ui in lange reepjes en hou apart.
  • 3. Schil en rasp de gember, pers 2/3 van de knoflook en meng met de honing, oestersaus, het limoensap en het water in een kommetje tot een saus.
  • 4. Snij de kip in stukken. Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de kip ca. 10 minuten aan tot bruin en gaar. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Kook ca. 2-4 min totdat de saus is ingedikt.
  • 5. Verwijder de harde nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes.
  • 6. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en knijp er de overgebleven knoflook boven uit. Bak 30 sec aan. Voeg dan de palmkool toe en roerbak 5 minuten. 
  • 7. Leg de parelgort op een schaal en verdeel er de palmkool over. Leg de kip erop en giet de saus erover. Bestrooi met het zwarte sesamzaad en de lente-ui reepjes en serveer.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat