Uw wijzigingen worden verwerkt

Stoofpot van paprika en kikkererwten met romige peterseliepuree.

Specerijenmix: 2 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gedroogde tijm, 0.5 tl chilipoeder

  • Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in gezouten water.
  • Snij de ui en de knoflook heel fijn en de wortels in blokjes van 1 cm. Snij de paprikas en courgettes in iets grotere stukken.
  • Giet de olie in een pan met dikke bodem en laat de stukjes ui daarin rustig fruiten tot ze glanzen. Voeg knoflook, het specerijenmengsel, paprikas en wortels toe en bak mee voor een minuut of vijf. Voeg het bouillonblokje, de tomatenblokjes, courgette en een scheutje water toe. Laat een minuut of 15 zachtjes koken.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, voeg na de 15 minuten toe aan de stoofpot en laat nog zachtjes 5 minuten meekoken.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en meng er creme fraiche en peterselie doorheen tot je de puree lekker smeuig vindt. Breng op smaak met zout en peper, eventueel een snufje nootmuskaat en houd warm.
  • Proef de stoof en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje harissa of sambal als je dat in huis hebt.
  • Serveer met de romige peterselie puree.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat