Uw wijzigingen worden verwerkt

Tajine met kip met gekaramelliseerde ui en peer

Tajine met kip met gekaramelliseerde ui en peer
Bereidingstijd: 60 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Ui (stuk(s))0,50,511
Peer (stuk(s))1122
Kippenbout (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Bulgur (g)125250375500
Zonnebloemolie (el)1,52,545
Saffraan (naar smaak)
Gemberpoeder (tl)0,511,52
Kaneel (tl)0,50,511
Sjalot (g)125250375500
Honing (el)0,50,511
Boter (g)10203040
Verse peterselie (naar smaak)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Gebruik een grote braadpan waarin de stukken kip naast elkaar kunnen liggen (niet op elkaar)!
  • 1. Zet water op het vuur en bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 2. Snipper de ui, snij de peren in vieren en verwijder het klokhuis. De kippenbouten kunnen worden gehalveerd op het gewricht.
  • 3. Verhit 4 el olie in een grote braadpan en bak de ui zachtjes aan. Roer er een draadje saffraan, de gember en kaneel door.
  • 4. Pel de sjalotten. Bestrooi de kip met peper en zout en leg bovenop de ui. Bak de kip even aan. Schenk er ca. 2,5 dl heet water bij of zoveel dat de kip net onder het vocht staat. Voeg de sjalotjes toe en smoor met het deksel op de pan in ca. 25 minuten totdat de kip boter gaar is.
  • 5. Schep hem voorzichtig uit de pan en leg apart. Roer de honing door de saus en breng op smaak met peper en zout. Zorg voor een goede balans tussen honing en peper. Kook de saus helemaal in totdat de uien karamelliseren en zacht zijn. Leg dan de kip weer in de pan en schep de ui erover.
  • 6. Bak de stukken peer om en om bruin in de boter en 1 el zonnebloemolie. Leg ze voor het opdienen bij de kip.
  • 7. Garneer met wat verse peterselie en serveer met de bulgur en eventueel een wortelsalade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat