Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tarte tatin van prei met venkel-wortelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2182 Tarte Tatin Van Prei Met Venkelwortel Salade

Ingrediënten

In de box

  • 6 stuk(s) Prei
  • 2 pakje(s) Bladerdeeg
  • 3 tl Dragon
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 150 g Wortel
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 250 g Geitenkaas

In Huis

  • 60 g Boter
  • 1 el Kristalsuiker
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de buitenste bladeren van de prei, kerf in de lengte in, spoel modder ertussenuit en snij de prei grof, in stukken van 3 cm. Hak de dragon fijn.
  2. Smelt 2/3 van de boter met 1 el (bij 4p) water in een grote pan met deksel. Voeg prei toe en smoor deze afgedekt op laag vuur bijna gaar in ca. 10 min. Laat niet verbranden of bruin worden. Bestrooi met wat zout en dragon (hou een beetje dragon over voor later).
  3. Smelt het resterende deel van de boter in een steelpannetje en laat daarin de suiker wat karamelliseren (pas op dat het niet helemaal aankoekt en niet roeren!).
  4. Giet de gesmolten boter en suiker in een ovenschaal of op een groot bakblik (bakplaat). Verdeel de prei erover. Rol het bladerdeeg samen met bakpapier uit en leg met de deegkant op de prei. Verwijder het bakpapier en duw de randen van het bladerdeeg om de prei heen tegen de opstaande rand van de schaal of het bakblik. Prik een paar gaatjes om stoom te laten ontsnappen.
  5. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin en gaar is.
  6. Maak intussen de salade. Roer de mayonaise en het citroensap door elkaar in een slabak. Schaaf of rasp de venkel, wortel en radijs erbij en breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de tarte tatin uit de oven en leg er een grote plank op. Keer de plank met het bakblik, met ovenhandschoenen aan, voorzichtig om. Verdeel de geitenkaas over de tarte tatin en strooi nog wat dragon erover. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper. Serveer met de salade.