Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tarte tatin van tomaat en ui met courgettesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1649 Tarte Tatin Van Tomaat En Rode Ui Met Courgettesoep

Ingrediënten

In de box

  • 2 uien
  • 1 zakje cherrytomaatjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 15 courgettes

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl suiker
  • 1 klontje boter
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl tijm
  • 2 sjalotten
  • 2 bouillonblokje
  • 1 liter kokend water
  • 1 scheutje room
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ui in parten. Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui aan met wat zout en peper. Voeg daarna de suiker toe en laat kort karamelliseren.
  3. Was de cherrytomaatjes en doe in een kom. Voeg de ui toe. Smelt in dezelfde pan een klontje boter en giet dat over de tomaten en de ui; schraap al het aanbaksel erbij. Breng op smaak met de balsamico-azijn en peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met olie en doe het tomaten-ui mengsel in de schaal. Bestrooi met tijm.
  5. Leg het bladerdeeg over de tomaten en vouw/duw het deeg tussen de rand.
  6. Bak de tarte tatin 30-40 minuten in de oven. Als het deeg te bruin wordt, zet dan de oven op 160 graden en voeg nog 10 minuten aan de baktijd toe.
  7. Maak intussen de courgettesoep. Zet de waterkoker aan. Snipper de sjalotten en snij de courgette in stukken. Fruit de sjalotten en courgette en voeg dan bouillonblokje(s) en kokend water toe. Kook zachtjes 15 min. Pureer met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
  8. Haal de tarte tatin uit de oven en laat heel even rusten. Leg een groot bord op de ovenschaal en keer het geheel om. Serveer met de courgettesoep en een simpele groene salade met dressing naar keuze.