Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Uien tarte tatin met kervelsoep en aardappelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1370 Uien Tarte Tatin Met Kervelsoep En Aardappelsalade

Ingrediënten

In de box

  • 1 pakje(s) Diepvriesbladerdeeg
  • 3 stuk(s) Rode ui
  • 600 g Roseval aardappelen
  • 200 g Agria aardappelen
  • 2 zakje(s) Kervel
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt
  • naar smaak Bieslook
  • 1 zakje(s) Asian salad

In Huis

  • 1 klontje(s) Boter
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de tarte tatin. Bewaar het bladerdeeg, totdat je het gaat gebruiken, in de ijskast. Negeer de instructie op de verpakking qua oventemperatuur en baktijd!
  2. Snij de ui in ringen. Verwarm een flinke klont boter in een koekenpan die in de oven kan en bak de uien even, totdat ze een beetje zacht zijn. Voeg dan suiker, tijm en balsamico toe.
  3. Rol het bladerdeeg uit en leg op het uienmengsel in de koekenpan (of hevel de uien over naar een (liefst) ronde ovenschaal). Vouw en duw het deeg tussen het uienmengsel en de rand van de pan/schaal. Schuif in de oven gedurende 25-30 min.
  4. Kook intussen de rode vastkokende aardappeltjes (met schil) gaar in circa 15 minuten, deze zijn straks voor de aardappelsalade. Check met een vork, ze moeten goed gaar zijn!
  5. Maak nu de soep. Schil de kruimige Agria aardappels en snij in kleine stukjes. Snipper de sjalot.
  6. Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur en fruit sjalot en aardappel even aan. Blus af met water en voeg bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook aardappelblokjes gaar in 10 minuten. Schep voordat je de soep afmaakt ca. 1 soeplepel bouillon in een kommetje en hou apart voor de aardappelsalade.
  7. Hou ook een plukje kervel apart voor de aardappelsalade en voeg de rest toe aan de soep. Staafmix het geheel mooi glad en houd warm.
  8. Maak nu de aardappelsalade af. Giet de aardappels af, koel ze iets af met koud water. Schil indien gewenst, snij in plakjes en doe in een slakom. Giet er de soeplepel bouillon overheen en roer de yoghurt erdoor samen met de gesnipperde bieslook en de kervel. Maak op smaak met peper en zout. Was de Asian salad en roer deze pittige, mosterd-achtige sla er voorzichtig doorheen.
  9. Serveer de tarte tatin met de aardappelsalade en de kervelsoep.