Uw wijzigingen worden verwerkt

Uiensoep met geitenkaas bruschette

Uiensoep met geitenkaas bruschette
Bereidingstijd: 75 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Tijm (takje(s))0,511,52
Uien (stuk(s))1233
Geitenkaas (g)255075100
Boterham (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Boter (g)13254050
Port (el)0,511,52
Balsamicoazijn (el)0,511,52
Groentebouillon (liter)0,30,50,751
Bladpeterselie (takje(s))0,511,52
Laurier (blaadje(s))0,511,52
Stokbrood (stukje(s))1234
Geraspte kaas (g)50100150200
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Olijfolie (extra vierge) (el)0,250,50,751


Download PDF
  • 1. Bind peterselie, tijm en laurierblaadjes vast met een keukentouwtje tot een bouquet garni.
  • 2. Snij de uien in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien langzaam gaar en bruin. Ze moeten echt mooi bruin worden en een beetje karamelliseren. Draai het vuur hoog en voeg de port en balsamico toe. Roer aanbaksels op de bodem goed los. Voeg de bouillon en het bouquet garni toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes trekken.
  • 3. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • 4. Verwijder na 45 minuten het bouquet garni uit de soep. Schenk de soep in 4 ovenvaste soepkommen. Leg in elke kom een stukje stokbrood op de soep. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven. Laat bakken in de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. 
  • 5. Maak in de tussentijd de geitenkaas bruschette. Rooster de boterhammen. Pel de knoflook en rasp over het brood. Druppel er wat olijfolie over en brokkel er wat geitenkaas over. Haal de soep uit de oven en laat een beetje afkoelen. Dit versterkt de smaak. Serveer met de bruschette.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat