Uw wijzigingen worden verwerkt

Varkensquinoaworst met gekarameliseerde spruitjes, wortelpeterselie en boterbonenpuree

Varkensquinoaworst met gekarameliseerde spruitjes, wortelpeterselie en boterbonenpuree
Bereidingstijd: 30 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rode ui (stuk(s))0,511,52
Wortelpeterselie (g)50100150200
Spruiten (g)150300450600
Varkens-quinoaworst (stuk(s))1234
Boterbonen (blikje(s))0,511,52
Basilicumolie (el)0,81,52,33

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olie (om te bakken)
Boter (klont(en))1111
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Paprikapoeder (tl)0,30,50,751
Citroensap (uit flesje) (kneepje)
Balsamicoazijn (tl)1234
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op, je hebt vaker ui en wortepeterselie nodig deze week.
  • 1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de spruitjes. 
  • 2. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de wortelpeterselie, snij in kleine kleine blokjes en voeg bij de ui.
  • 3. Verwijder het kontje en eventueel lelijke blaadjes van de spruitjes en halveer. Blancheer 3 minuten, giet en spoel af zodat ze mooi groen blijven. Voeg de afgegoten spruitjes bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken. 
  • 4. Bak de worstjes in een flinke klont boter en een beetje olie rondom bruin. Ze zijn al gaar. 
  • 5. Snij intussen de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet boven een bak en bewaar het vocht. Verwarm in het steelpannetje van de spruiten wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Voeg de bonen toe en fruit even mee. Voeg 100 ml van het vocht toe (bij 4p) en verwarm. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een lekker gladde puree worden. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  • 6. Voeg op het laatst de balsamico bij de spruiten en laat nog even een beetje karamelliseren. 
  • 7. Garneer de puree op het bord met wat druppels basilicumolie. Serveer met de worst en de spruiten.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat