Uw wijzigingen worden verwerkt

Varkensreepjes in dragon-mosterdsaus met boontjes en Opperdoezer ronde

Varkensreepjes in dragon-mosterdsaus met boontjes en Opperdoezer ronde
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Opperdoezer aardappels (g)200400600800
Sperziebonen (g)150300450600
Banaansjalot (stuk(s))0,250,50,751
Varkensreepjes (g)100200300400
Dragon (el)0,511,52
Soja cuisine (ml)5075125150

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Boter (g)10152030
Water (el)0,511,52
Olijfolie (el)0,511,52
Olie om te bakken ()
Mosterd (el)0,250,50,751
Peper en zout ()


Download PDF
  • Let op: je hebt meerdere keren boontjes nodig deze week.
  • 1. Was de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in gezouten water. Kook gaar in ca. 15-20 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  • 2. Verwarm de gril voor, voor de aardappels straks (NB als je minder tijd hebt sla je deze stap over en eet je deze nieuwe oogst aardappels gewoon gekookt in de schil, ook heel lekker!). 
  • 3. Haal de steeltjes van de boontjes en halveer ze. Snij de sjalot fijn.  
  • 4. Fruit de helft van de sjalot in een klontje boter. Voeg de boontjes en het water toe. Schep om, dek af en laat zachtjes gaar stoven in 15-20 minuten. 
  • 5. Giet de aardappels af en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Plet elke aardappel met een vork plat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Schuif gedurende 10 minuten onder de hete grill. 
  • 6. Dep de varkensreepjes droog met keukenpapier. Snij de dragon fijn. 
  • 7. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de reepjes (liefst in delen) op hoog vuur kort aan. Haal ze uit de pan, bestrooi met zout naar smaak en zet even weg op een bordje.
  • 8. Fruit in het vet van het vlees de andere helft van de sjalot bruin en glazig. Doe de soja cuisine, mosterd (meer kan, naar smaak) en dragon bij de uitjes. Warm goed door en voeg het vlees erbij. Voeg een scheutje water toe om de gewenste dikte saus te krijgen (paar eetlepels), laat nog heel kort pruttelen, breng op smaak met peper en zout en dien op met de aardappels en de boontjes.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat