Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Varkensschnitzel met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkoolroosjes en aardappels uit de oven

Varken

  • Totale tijd minuten
2525 Varkensschnitzel Met Bloemkoolpuree Geroosterde Bloemkoolroosjes En Aardappels Uit De Oven

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Varkensschnitzel
  • 50 g Amandelen
  • 1 kilo Aardappelen
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 200 ml Melk
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • tl Suiker
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • tl Gedroogde oregano
  • tl Grof zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
  2. Schil de aardappels en snij in stukken. Schuif gedurende ca. 30 min. in de oven met olie, zout, peper en tijm. Hussel tussendoor om.
  3. Zet de amandelen er in een schaaltje 10 min. bij.
  4. Snij de roosjes van de bloemkool en stronk in stukken. Snipper de ui en fruit die in een afdekbare pan. Voeg de bloemkoolsteel en de helft (!) van de roosjes toe. Roer een paar keer om en blus af met de melk. Breng aan de kook en laat met de deksel stoven tot gaar in ca. 8-10 min .
  5. Maak ondertussen de andere helft van de bloemkoolroosjes zo klein mogelijk. Leg ze in een schaaltje met wat olie en schuif ca. 15 min. b ij de aardappels in de oven.
  6. Meng de zout, oregano en suiker.
  7. Giet de bloemkool af maar bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool tot een gladde puree. Voeg indien nodig nog wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  8. Verhit in een andere koekenpan een beetje olie en bak daarin de varkensschnitzels rustig bruin en gaar in ca. 4 min. per kant.Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap.
  9. Haal de aardappels en de bloemkoolroosjes uit de oven. Strooi ongeveer de helft van het oreganozout op de bloemkoolroosjes.
  10. Kneus de geroosterde amandelen grof met behulp van een vijzel en meng de rest van het oreganozout daardoor. Strooi de amandelen over de geroosterde bloemkool en bedruip met de dressing.
  11. Serveer de bloemkoolpuree met daarop de bloemkoolroosjes en amandelen samen met de aardappels en de schnitzels.
  12. <br>Tip: bij tijdgebrek kan je ook de bloemkoolpuree achterwege laten en alle bloemkool tegelijk met de aardappels roosteren in de oven.