Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegetarisch gehackt met Zhoug, bulgur en Arabische wortelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 2 pakje(s) Vegetarisch gehackt
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Winterpeen
  • 1 el Koriander
  • 2 el Munt
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 el Basilicumolie

In Huis

  • 300 g Bulgur
  • 1 el Oranjebloesemwater
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Citroensap
  • 5 el Olijfolie
  • 25 g Peterselie
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Piment
  • 2 el Olie
  • snufje(s) Komijnpoeder
  • snufje(s) Kardemompoeder
  • snufje(s) Suiker
  • snufje(s) Kruidnagelpoeder
  • 1 el Water
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de Zhoug. Doe de koriander, rode peper basilicumolie met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een grove pasta.
  2. Snijd de winterpeen in de lengte door de helft en dan in plakjes. Kook de peen in een pan met water en wat zout net aan gaar. Laat hem goed uitlekken.
  3. Meng een dressing van het citroensap, suiker, geperste knoflook, olie peper en zout en meng dit door de warme peen. Doe de peen op een platte schaal. Besprenkel met oranjebloesem en bestrooi met wat vers gehakte munt.
  4. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng met wat basilicumolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
  5. Maak het gehakt. Pers de knoflook, hak de peterselie en een kleine rode ui zeer fijn.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes aan tot de ui zacht is geworden.
  7. Roer er de peterselie, kaneel, piment en zwarte peper door. Breng op smaak met zout.
  8. Roer er het gehackt door en bak volgens gebruiksaanwijzing.
  9. Serveer de bulgur met de salade en het gehackt met de Zhoug.
  10. Voor de wortelsalade: 1 el oranjebloesemwater, ½ teentje knoflook, 1 tl kristalsuiker, ½ el citroensap, 3 el olijfolie