Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegetarische gehacktbal met gestoofde biet met lente ui en gebakken aardappels

  • Totale tijd minuten
3095 Vegetarische Gehacktbal Met Gestoofde Chioggia Biet Met Lente Ui En Gebakken Aardappels

Ingrediënten

In de box

  • 800 g Bieten
  • 1 kilo Aardappelen
  • 4 stuk(s) Vegetarische gehacktbal
  • 2 stuk(s) Paarse lente-ui
  • 1 bosje(s) Peterselie

In Huis

  • klontje(s) Boter
  • Olie om te bakken
  • scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Mayonaise
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt 2 x bietjes, lente-ui en peterselie nodig deze week.
  2. 1. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare pan en bak de blokjes even aan. Voeg ca. 100 ml water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten. Roer af en toe.
  3. 2. Schil de aardappels en snij in blokjes. Verhit een klont boter met een scheutje olie in een afdekbare wok of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aardappels stevig aan. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Roer af en toe om.
  4. 3. Bak de vega gehacktballen zachtjes rondom bruin en warm.
  5. 4. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Check of de bieten beetgaar zijn. Voeg als ze beetgaar zijn de lente-ui toe en bak even mee. Maak op smaak met een scheutje citroensap, peper, zout en de gehakte peterselie. Serveer met de gehacktballen, de gebakken aardappels en wat mayonaise.