Uw wijzigingen worden verwerkt

Verse conchiglie met spruitjes, broccoli, paarse boerenkoolchips en ansjovisdressing

Verse conchiglie met spruitjes, broccoli, paarse boerenkoolchips en ansjovisdressing
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Broccoli (g)100200300400
Spruiten (g)100200300400
Boerenkool (g)50100150200
Little gem sla (stuk(s))0,511,52
Rode peper (stuk(s))0,511,52
Ansjovis (blikje(s))0,511,52
Citroenrasp (tl)0,250,50,751
Citroensap (el)0,511,52
Verse pasta (g)100200300400

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (scheutje(s))
Vinaigrette (naar smaak)
Knoflook (teentje(s))0,511,52


Download PDF
  • Let op, je hebt vaker boerenkool en citroen nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes en de broccoli.
  • 2. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in stukjes. Maak de spruitjes schoon.
  • 3. Verwijder de nerf van de boerenkool, snij het blad in stukken. Was en droog goed, evt met behulp van een slacentrifuge. Meng met olijfolie, zout en peper, zo dat alles goed bedekt is. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 5 à 10 minuten in de oven, tot de boerenkool knapperig is. Check na 5 minuten even, de chips mogen niet verbranden/te bruin worden, want dan worden ze bitter!
  • 4. Blancheer de broccoli en spruiten ca. 5 minuten tot beetgaar. Zet intussen een pan met water en zout op voor de pasta.
  • 5. Maak een vinaigrette naar smaak voor de sla. Snij de sla in repen en meng met de dressing.
  • 6. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Giet de groenten af in een vergiet, spoel kort af met koud water. Doe terug in de pan om warm te houden.
  • 7. Verwarm de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Fruit hierin de knoflook, rode peper en ansjovis. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en zet apart.
  • 8. Kook de pasta beetgaar in ca. 2 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).
  • 9. Zet het vuur uit onder de ansjovisdressing, voeg het citroensap toe en roer goed door.
  • 10. Meng de pasta met de groenten en ansjovisdressing. Voeg evt een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Strooi citroenrasp naar smaak over de pasta en verdeel de boerenkoolchips erover. Serveer met de frisse salade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat