Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse conchiglie met spruitjes, broccoli, paarse boerenkoolchips en pecorino

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Broccoli
  • 400 g Spruiten
  • 200 g Boerenkool
  • 150 g Pecorino
  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 1 tl Citroenrasp
  • 2 el Citroensap
  • 400 g Verse pasta
  • 2 stuk(s) Little gem sla

In Huis

  • scheutje(s) Olijfolie
  • naar smaak Vinaigrette
  • 2 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker boerenkool en citroen nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng twee grote pannen met water en zout aan de kook voor de groenten en de pasta.
  3. 2. Haal de roosjes van de broccoli en snij de stelen in stukjes. Maak de spruitjes schoon.
  4. 3. Verwijder de nerf van de boerenkool, snij het blad in stukken. Was en droog goed, evt met behulp van een slacentrifuge. Meng met olijfolie, zout en peper, zo dat alles goed bedekt is. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 5 à 10 minuten in de oven, tot de boerenkool knapperig is. Check na 5 minuten even, de chips mogen niet verbranden/te bruin worden, want dan worden ze bitter!
  5. 4. Blancheer de broccoli en spruiten ca. 5 minuten tot beetgaar en giet af. Rasp intussen de pecorino en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn.
  6. 5. Giet de groenten af in een vergiet, spoel kort af met koud water. Doe terug in de pan, om warm te houden.
  7. 6. Fruit de knoflook en rode peper in de olijfolie om te bakken. Rasp de schil van de citroen en zet weg. Pers het sap uit en voeg bij de knoflook en rode peper.
  8. 7. Maak een simpele vinaigrette naar smaak. Snij de romaine sla in repen en meng met de dressing.
  9. 8. Kook de verse pasta beetgaar in ca. 2 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).
  10. 9. Meng de pasta met de groenten, de knoflookolie, de helft van de pecorino en de citroenrasp. Voeg evt een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  11. 10. Verdeel de boerenkoolchips over de pasta en serveer met de rest van de pecorino en de salade.