Uw wijzigingen worden verwerkt

Verse gnocchi met romige paarse boerenkool

Verse gnocchi met romige paarse boerenkool
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Venkelknol (stuk(s))0,511,52
Paarse boerenkool (bosje(s))0,511,52
Rode ui (stuk(s))0,250,50,751
Room (ml)75125200250
Gnocchi (pakje(s))0,511,52
Geraspte kaas (g)255075100
Olijfolie (el)1234
Witte wijnazijn (el)0,511,52
Mosterd (tl)0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Boter (klontje(s))1111
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Halveer de venkel en haal het hart eruit (het driehoekje onderin). 
  • Snij de venkel in zo dun mogelijke plakjes en maak dit aan in een schaal met 4 el olijfolie, 2 el azijn en 2 tl mosterd, peper en zout. Zet even weg zodat het lekker kan intrekken. 
  • Kneus de knoflook en hak fijn. 
  • Snij het onderste deel van de stengels van de boerenkool en snij in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter. Snij het blad (incl. het deel van de stengel waar blad aan zit) in dunne reepjes. Houdt blad en stengelblokjes apart van elkaar. 
  • Zet een grote pan water met zout op voor de gnocchi. 
  • Snipper de ui en fruit in een flinke klont boter (ca. 40 gram). Als de ui een beetje glazig begint te worden doe je de knoflook en de stukjes steel erbij. Fruit ca. 5 minuten zachtjes mee tot de stukjes stengel net beetgaar zijn. 
  • Doe het blad van de boerenkool erbij en laat met een deksel op zacht vuur gaar stoven gedurende ongeveer 10 minuten. 
  • Check of het blad zacht is. Voeg dan de room toe en warm goed door of laat inkoken als dat nodig is. Maak af met peper en zout naar smaak. 
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens aanwijzing op de verpakking (dit duurt maar heel even!)
  • Serveer de gnocchi met de boerenkool en de geraspte kaas met daarbij de salade van venkel.

Tip: als er gnocchi over is kan je die heerlijk opbakken met een beetje olijfolie de volgende dag 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat