Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Visburgers met waterkersmayo en geroosterde bietjes

Vis

  • Totale tijd minuten
2670 Visburgers Met Waterkersmayo En Geroosterde Bietjes

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram rode biet
  • 400 gram schelvis
  • 5 hamburgerbroodjes
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 2 zakjes waterkers

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • olie om te bakken
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie, extra vierge (voor dressing)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode bieten en snij ze in blokjes van 2 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 el olijfolie (bij 4p), balsamicoazijn, peper en zout en hussel goed om. Bak ca. 30-40 min in de oven.
  2. Snij de schelvis in grove stukken en hak fijn in de keukenmachine. Doe in een mengkom. Verkruimel een 1/2 hamburgerbolletje (bij 4p) en voeg toe, samen met 1 ei.
  3. Snipper de sjalot. Voeg die bij de vis samen met de gehakte bieslook en peterselie, het zout (1/2 tl bij 4p) en peper naar smaak.
  4. Vorm 1 burger p.p. (formaat van het bolletje) en zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak nu de waterkers-mayonaise (recept is voor 4p). Split 1 ei en doe het eigeel in een staafmixbeker of bakje. Doe de mosterd en witte wijnazijn erbij en meng tot een egaal geheel. Schenk langzaam de zonnebloemolie erbij terwijl de staafmixer draait. Controleer of het de gewenste dikte heeft. Haal een handjevol waterkersblaadjes van de stelen en pureer die door de mayonaise. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Bak de burgers zachtjes bruin en gaar in een beetje olie.
  7. Verwijder van de rest van de waterkers alleen de dikste stelen. Bewaar wat blaadjes voor garnering van de hamburgerbolletjes en leg de rest van de waterkers op een slaschaal. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijn azijn, peper en zout.
  8. Haal de bietjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Meng door de waterkerssalade. Schuif de hamburgerbolletjes in de oven voor max 3-4 min om even op te piepen.
  9. Besmeer de broodjes met de waterkers-mayonaise, leg wat blaadjes waterkers daarop en dan de burger. Serveer met de waterkers-bieten salade.