Uw wijzigingen worden verwerkt

Volkoren pasta met soffritto, notenballetjes, snijbiet en gegrilde venkel

Volkoren pasta met soffritto, notenballetjes, snijbiet en gegrilde venkel
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Ui (stuk(s))0,511,52
Tomaten (stuk(s))1,534,56
Venkel (stuk(s))0,30,50,751
Tomatenpuree (blikje(s))0,30,50,751
Venkelzaad (tl)0,10,250,50,5
Paddenstoelenbouillon (blokje(s))0,10,30,50,5
Volkoren pasta (g)60120180240
Snijbiet (g)100200300400
Notenballetjes (bakje(s))0,511,52

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teen)0,511,52
Water (ml)255075100
Olijfolie (el)1,534,56
Olie om te bakken ()
Peper en zout ()


Download PDF
  • Let op je hebt vaker ui, tomaat en venkel nodig deze week. Let op in het bakje zit 0.5 tl venkelzaad (ook in de 2p krat).
  • 1. Snipper de ui en zet in een sauspan op met de aangegeven hoeveelheid water. Breng aan de kook. Snij de knoflook fijn.
  • 2. Voeg als het water is verdampt 2/3 van de olijfolie toe en de knoflook. Fruit zachtjes zonder te laten verkleuren ca. 8 minuten.
  • 3. Snij de tomaat in stukjes. Was de venkel, snij het loof en alleen het onderste deel van het kontje eraf (laat het hart zitten). Halveer en snij in plakken van een halve centimeter.
  • 4. Maak een ruimte in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuut of 2 om te ontzuren. Bak ook het venkelzaad even mee. Voeg de tomaten toe, kruimel het paddenstoelenbouillonblokje erbij, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten (of langer als je tijd hebt) sudderen en indikken. Breng water aan de kook voor de pasta.
  • 5. Meng de venkel in een mengkom met de rest van de olijfolie, peper en zout. Verwarm de grillpan en grill de venkel in ca. 10 minuten tot ze beetgaar is.
  • 7. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing, giet af en meng een scheutje olijfolie erdoor. Snij de snijbietsteel in stukjes en het blad in repen.
  • 8. Pureer de saus. Zet weer op het vuur en breng op smaak met peper en zo nodig zout. Roer de snijbiet erdoor*. Laat slinken in enkel minuten.
  • 9. Bak de notenballetjes rondom bruin in een koekenpan in wat olie.
  • 10. Serveer de pasta met een schep soffritto, de notenballetjes en de gegrilde venkel.
  • *of bak even apart in wat olie met een teentje knoflook, ook lekker.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat