Uw wijzigingen worden verwerkt

Wildzwijn porciniworstje met linzen-palmkoolpotje en knoflookpaddenstoeltjes

Wildzwijn porciniworstje met linzen-palmkoolpotje en knoflookpaddenstoeltjes
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Uien (stuk(s))0,250,50,751
Wortelpeterselie (g)75150225300
Champignons (g)75150225300
Tijm (geriste) (tl)0,511,52
Palmkool (g)100200300400
Wildzwijn porcini worstje (stuk(s))1234
Linzen Dupuis (blikje(s))0,511,52
Peterselie (el)0,511,52
Citroen (kneepje)

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olie om te bakken ()
Knoflook (teentje(s))1234
Lichte olijfolie (el)1234
Zout (tl)0,250,50,751
Mosterd (tl)0,511,52
Balsamicoazijn (el)0,511,52
Olijfolie (extra vierge) (el)12,545
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Je hebt vaker citroen en wortelpeterselie nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2. Snipper de ui en fruit in een wok in wat olie. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui samen met zout en peper en fruit zachtjes verder.
  • 3. Maak de champignons schoon voor zover dat nodig is en ris de tijm. Leg de champignons in een ovenschaaltje. Pers de helft (!) van de knoflook en meng met de lichte olijfolie, peper, zout en geriste tijm. Giet bij de champignons en hussel goed om. Zet 10-15 minuten in de oven.
  • 4. Spoel de palmkoolbladeren af. Snij met een groot mes het nerf er tussen uit en snij in dunne reepjes.
  • 5.  Voeg bij de ui en wortelpeterselie. Schep op hoog vuur even om, draai het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat ca. 10 minuten gaar smoren.
  • 6. Warm de worsten eerst zachtjes op in wat olie in een koekenpan (ze zijn al gaar) en bak ze vervolgens rondom bruin.
  • 7. Maak de knoflookvinaigrette voor bij de linzen. Knijp de rest van de knoflook in een kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja, echt 1 tl bij 4p !). Zo komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er eerst de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Zet even weg.
  • 8. Giet de linzen af. Check of de palmkool gaar genoeg is naar je smaak en voeg de linzen toe. Warm ze mee. Draai het vuur uit en roer de vinaigrette erdoor. Hak de peterselie fijn en roer erbij. Proef. Heeft het nog een zuurtje nodig? Knijp er een beetje citroensap bij.
  • 9. Haal de champignons uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat peper en zout uit de molen.
  • 10. Serveer met de worsten, linzen en palmkool.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat