Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Groenlofschotel met wortelpeterselie, Brabantse blauwschimmelkaas en bosui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Groenlofschotel met wortelpeterselie, kaas en bosui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 200 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks sjalot
  • 700 gram groenlof
  • 2 stuks bosui
  • 80 gram Kinderdijker belegen kaas
  • 200 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 1 bakje crème fraîche
  • 2 stuks little gem

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 0.5 tl mosterd
  • snufje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng een laagje gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook in 6-8 minuten gaar – het geeft niet dat de blokjes wat kruimig worden. Giet af.
  3. Verwarm olie in een grote wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes.
  4. Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Bak mee met de sjalot. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten zachtjes verder tot het wat slinkt. Snij de bosui in ringetjes, voeg toe.
  5. Rasp de belegen kaas. (Je hebt extra gekregen, gebruik eventueel meer i.p.v. de blauwe kaas als je daar niet van houdt). Hou apart.
  6. Snij de blauwe kaas in kleine blokjes. Roer samen met de aardappel, wortelpeterselie en crème fraîche door de groenlof en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  7. Doe het geheel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet ca. 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
  8. Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout en een snufje suiker. Snij de little gem in reepjes en meng door de dressing. (Zie tip).
  9. Serveer de ovenschotel met de little gem als frisse noot erbij.
  10. Heb je nog wat walnootjes in huis, garneer de salade ermee.