Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witte bonenpuree met gebakken roodlof en sjalotten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 sjalot
  • 4 struikjes roodlof

In Huis

  • 9 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram witte bonen
  • 100 ml groentebouillon
  • citroensap, naar smaak
  • 4 el balsamicoazijn
  • zeezout (naar smaak)
  • zwarte peper (vers gemalen, naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper 1/3 van de sjalot. Verhit 2 el (bij 4p) van de olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot aan.
  2. Knijp de knoflook er bovenuit en schep om.
  3. Giet de bonen af en spoel ze even onder koud stromend water. Voeg de bonen toe aan de ui samen met de bouillon. Breng aan de kook. Kook 4 min zachtjes door. Pureer de bonen met de keukenmachine of staafmixer. Voeg 4 el (bij 4p) olijfolie toe terwijl de motor draait. Breng verder op smaak met wat peper en zout en een wat citroensap naar smaak. Doe terug in de pan en houd warm.
  4. Halveer het roodlof in de lengte. Dikke exemplaren kun je in de lengte in kwarten snijden. Snijd zoveel mogelijk van de bittere kern weg, maar zorg dat de stukken niet uit elkaar vallen. Doe in een schaal.
  5. Pel de rest van de sjalot(ten) en snijd ze in de lengte in vieren. Doe in een kommetje Meng 3 el (bij 4p) van de olijfolie met de balsamicoazijn tot een dressing en verdeel over de roodlof en sjalotten. Laat 10 min intrekken. Verhit een grote koekenpan tot heet. Haal de sjalot uit de dressing en bak aan tot ze beginnen te bruinen. Schenk de rest van de dressing erbij. Draai het vuur laag en laat ze zachtjes bakken tot ze een beetje zachter worden ca. 2 min. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  6. Draai het vuur naar middelhoog en voeg het roodlof toe. Laat bakken tot de roodlof begint te slinken. Dit duurt vaak minder dan 1 min. Leg de bonenpuree op een grote schaal en leg het roodloof en de uien er in het midden op. Bestrooi met nog wat peper en zout en sprenkel er nog wat olijfolie over. Tip: ook lekker met aardappelpuree.