Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Wortelgroenten met gekneusde zwarte peper uit de oven met groene pepersaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 200 g Dore aardappelen
  • 300 g Aardpeer
  • 200 g Winterpeen
  • 200 g Pastinaak
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 170 ml Olijfolie
  • 2 takje(s) Tijm
  • 2 takje(s) Rozemarijn
  • 1 bos(sen) Koriander
  • 2 stuk(s) Groene peper
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Gekneusde zwarte peperkorrels
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrap de aardappels en aardperen en snijd in stukken. Borstel de wortels onder stromend water goed schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de pastinaak. Snijd de ui in wiggen.
  2. Doe groenten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olie. Bestrooi met zout en de gekneusde peperkorrels en hussel goed door. Voeg de takjes kruiden toe en zet in de oven.
  3. Rooster de groenten 35- 40 minuten of tot ze goudbruin, krokant en van binnen zacht geworden zijn. Keer ze na ongeveer een kwartier.
  4. Maak terwijl de groenten roosteren de groene peper saus.
  5. Snijd de koriander grof en doe in de keukenmachine. Verwijder zaad en zaadlijsten van de groene peper en snijd in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de knoflook in plakjes en doe in de keukenmachine samen met de olijfolie, het sap van de citroen en de witte wijnazijn. Maal tot een mooie saus.
  6. Serveer de geroosterde groenten met de saus en eventueel een eenvoudige groene salade.
  7. Voor de groene pepersaus: 1 flinke bos koriander, 2-3 groene pepers, 1 teentje knoflook, 150 ml extra vergine olijfolie, 1 citroen, 1 el witte wijnazijn