Uw wijzigingen worden verwerkt

Zalmfilet met salmoriglio van koriander en munt geserveerd met bulgursalade met radijsjes

Zalmfilet met salmoriglio van koriander en munt geserveerd met bulgursalade met radijsjes
Bereidingstijd: 60 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Zalmfilet (kilo)0,10,20,30,4
Korianderblad (takje(s))2345
Munt (takje(s))1234
Radijsjes (bosje(s))0,250,250,50,5

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Citroen (stuk(s))0,250,50,751
Olijfolie (extra vierge) (el)471013
Gemalen komijn (tl)0,511,52
Bulgur (g)75150225300
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Maak de salmoriglio. Snij de knoflook in plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen. 
  • 2. Doe 6 eetlepels olijfolie en 2 el citroensap in de keukenmachine samen met de koriander, munt, citroenrasp en knoflook. Draai tot een mooie kruidensaus. Voeg zo nodig wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3. Maak nu de bulgursalade met radijsjes. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen. Snij de radijsjes in plakjes en meng door de bulgur. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 el citroensap en wat peper en zout. Meng door de bulgur.
  • 4. Bereid nu de vis. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout. Bak  ca. 8 minuten  op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten.
  • 5. Serveer de vis met een lepeltje salmoriglio en de bulgursalade. 
  • Tip: smaakt lekker met geroosterde bloemkool of venkel!

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat