Uw wijzigingen worden verwerkt

Zalmpastei met smeuige groenten en venkelsla.

Zalmpastei met smeuige groenten en venkelsla.
Bereidingstijd: 50 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Vers bladerdeeg (rol)0,511,52
Venkelknol (stuk(s))0,511,52
Winterpeen (g)75125200250
Prei (stuk(s))0,511,52
Uien (stuk(s))0,50,511
Tijm (tl)0,50,511
Veldsla (zakje(s))0,250,50,751
Zalm (g)110220330440

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (el)11,52,53
Witte wijnazijn (el)0,50,511
Mosterd (tl)0,511,52
Suiker (tl)0,50,511
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Boter (g)15254050
Laurier (blaadje(s))0,50,511
Visbouillon (blokje(s))0,250,250,50,5
Bloem (el)11,52,53
Citroensap (tl)0,511,52
Kokend water (scheutje(s))
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg met papier en al uit op een bakplaat. Snij aan alle vier de zijdes een reep van ca. 2 cm eraf. Leg deze repen rondom aan de buitenzijden en druk een beetje vast. Prik het middendeel van de bladerdeegpastei met een mes op meerdere plekken in. Zo rijst de rand wel, maar de bodem niet. Zet gedurende 15 -20 minuten in de oven, tot mooi goudbruin. Draai de oven uit en zet de deur op een kier zodat de pastei warm blijft maar niet slap wordt.
  • 2. Snij de venkel doormidden, verwijder het hart en snij in kleine stukjes. Doe in een slaschaaltje de olie, witte wijn azijn, mosterd, een klein beetje suiker, peper en zout. Voeg hier de helft (!!) van de venkel aan toe zodat de dressing even kan intrekken. 
  • 3. Schil de peen en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snij de prei in dunne ringen en was grondig. Hak de knoflook en snipper de ui.
  • 4. Smelt in een pan met een dikke bodem een flinke klont boter en fruit de ui, knoflook, wortel en de andere helft van de venkel zachtjes aan. Voeg de laurier en tijm toe en verkruimel het blokje visbouillon. Stoof afgedekt beetgaar in ca. 6 minuten. Roer af en toe om.
  • 5. Was de veldsla en voeg op het laatst bij de venkel. 
  • 6. Voeg als de wortel beetgaar is, de zalm en de prei toe. Voeg als de zalm lichtroze en gaar aan de buitenkant wordt (gaat heel snel) de bloem toe. Roer goed door. Voeg scheutje voor scheutje wat kokend water toe en kook even in tot een smeu├»ge saus (niet te nat want dan wordt het bladerdeeg zompig). Maak af met een kneepje citroensap, peper en zout (naar smaak). 
  • 7. Vul de pasteien met de zalm en groenten. Serveer de sla erbij. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat