Uw wijzigingen worden verwerkt

Zappho courgettes gevuld met mozzarella, rode ui, tomaatjes en basilicum, met speltpasta

  • Je hebt vaker ui en zure room nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2. Verwijder het steeltje van de bolcourgette, halveer en verwijder het vruchtvlees met behulp van een mesje en een lepel, tot ongeveer 1 cm van de schil.
  • 3. Zet de halve bolcourgettes samen in een grote ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en zet alvast in de oven om voor te garen. 
  • 4. Hak het vruchtvlees van de bolcourgettes fijn.
  • 5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit even aan in een beetje olie en voeg de courgette stukjes toe. Bak een paar minuten totdat het vocht een beetje is verdampt.
  • 6. Snij intussen de mozzarella in kleine stukjes. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Snij de tomaatjes doormidden.
  • 7. Roer de mozzarella, basilicum en zure room bij de courgette en ui en bestrooi rijkelijk met peper uit de molen. Vul de courgettehelftjes met de vulling en leg de halve tomaatjes er omheen. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout. Schuif in de oven gedurende 20-25 minuten. De bolcourgettes hoeven niet door en door gaar te zijn, ze zijn juist heel lekker met een beetje een bite.
  • 8. Zet intussen een pan water op voor de speltpasta en kook gaar in ca. 7 minuten. 
  • 9. Serveer de gevulde bolcourgettes en tomaatjes met de speltpasta.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat