Uw wijzigingen worden verwerkt

Zappho courgettes gevuld met zalm, dille en tomaatjes met speltpasta

  • Let op: je hebt twee keer zure room en rode ui nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
  • 2. Verwijder het steeltje van de bolcourgette, halveer en verwijder het vruchtvlees met behulp van een mesje en een lepel, tot ongeveer 1 cm van de schil.
  • 3. Zet de halve bolcourgettes samen in een grote ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en zet alvast in de oven om voor te garen. 
  • 4. Maak intussen de vulling. Hak het vruchtvlees van de bolcourgettes fijn.
  • 5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit even aan in een beetje olie en voeg de courgettestukjes toe. Bak een paar minuten totdat het vocht een beetje is verdampt.
  • 6. Haal de dilleblaadjes van de steeltjes. Snij de tomaatjes doormidden.
  • 7. Roer de zalmsnippers, dille en zure room bij de courgette en ui en bestrooi rijkelijk met peper uit de molen. Vul de courgettehelftjes met de vulling en leg de halve tomaatjes er omheen. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout. Schuif in de oven gedurende 20-25 minuten. De bolcourgettes hoeven niet door en door gaar te zijn, ze zijn juist heel lekker met een beetje een bite.
  • 8. Zet intussen een pan water op voor de speltpasta en kook gaar in ca. 7 minuten. 
  • 9. Serveer de gevulde bolcourgettes en tomaatjes met de speltpasta.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat