Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Schelvis of kabeljauw met pruimtomaatjes, broccoli, couscous, kikkererwten, lente-ui en peterselie

  • Totale tijd minuten
3719 Zeewolf Met Pruimtomaatjes Broccoli Kikkererwten Lenteui En Peterselie

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram couscous (optioneel)
  • 1 el citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 400 gram schelvis of kabeljauw
  • 600 gram broccoli
  • 1 blikje(s) kikkererwten
  • 250 gram (pruim)tomaatjes
  • 15 gram peterselie
  • 1 lente-ui

In Huis

  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Wij kookten dit gerecht zonder couscous en vonden het vullend genoeg vanwege de hoeveelheid groenten en de kikkererwten. Een beetje couscous erdoor is ook heel lekker! Doe in een bakje en overgiet met kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten wellen.
  2. Rasp de citroenschil. Pers het citroensap. Mix het paprikapoeder, de honing, de citroenrasp en -sap en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Doe 2 eetlepels van het mengsel in een schaal (bewaar de rest)en voeg de helft van de komijnpoeder toe. Leg de vis erbij en zorg dat die helemaal bedekt is. Dek af met aluminiumfolie en zet circa 15 min in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Zet een pan water op voor de broccoli. Breek de broccoli in roosjes en snij de steeltjes in kleine stukjes. Kook de broccolisteeltjes 2 minuten en kook dan nog 2-4 minuten de roosjes mee tot net beetgaar.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken, snij de pruimtomaatjes in kwarten en snij de peterselie fijn. Doe in een grote slabak met het overgebleven paprika-citroen-oliemengsel toe en zet even weg.
  5. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in ringetjes. Fruit de knoflook en de andere helft van de komijnpoeder heel even in een koekenpan in wat olie. Voeg de geblancheerde broccoli en de lente-ui toe. Bak kort mee en doe bij de kikkererwten en tomaat in de slabak. Meng goed en check op zout.
  6. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur ca. 3-4 min aan elke kant, zodat ze gaar en een beetje bruin aan beide kanten is.
  7. Serveer de vis met het groenten-kikkererwtenmengsel en garneer met een schijfje citroen.