Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappeltoast met uien, paprika en boerenkoolpesto

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 100 g Boerenkool
  • 1 stuk(s) Zoete aardappel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper

In Huis

  • 30 g Cashewnoten
  • 30 g Walnoten
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Zwarte peper (vers gemalen)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de pesto. Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak in grove stukken. Blancheer de boerenkool 3 min in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit.
  2. 2. Doe de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 100 ml olijfolie (bij 4p) in de keukenmachine. Pers de knoflook er bovenuit. Maal fijn tot een pesto. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer door. Voeg zo nodig extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout en peper.
  3. 3. Snijd de zoete aardappel in plakken van 0,5 cm. Doe in de broodrooster en rooster ca. 8 min tot de aardappel gaar is en bruine blazen begint te krijgen.
  4. 4. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien en paprika ca. 15 min tot ze lekker zacht zijn geworden. Snipper de rode peper heel fijn.
  5. 5. Verdeel gebakken uien en paprika over de zoete aardappel en lepel er wat pesto over. Bestrooi met wat rode peper en serveer.
  6. <br>Tip: ook lekker met wat geitenkaas erop.